Vízipipa használata

A vízipipa használat nem bonyolult, főleg a Shisharoma vízipipa kő használatával. Először is szükség lesz hozzá egy vízipipára és a kiegészítőkre. (kerámia, csipesz, tömítések, szívócső)  A vízipipa használat (pontosabban a beüzemelés) két fő részből áll. Az első, a vízipipa összeszerelése, felállítása. A második, szintén egyszerű folyamat a vízipipa kerámia megtömése, vízipipa ásvánnyal való töltése.

Vízipipa összeszerelése, felállítása:

  1. Töltsük meg az üvegtartályt vízzel a nyakáig. Helyezzük mellé a vízipipa testet és ellenőrizzük, hogy az alsó cső megközelítőleg 2cm mélyen a vízbe merüljön. Mélyebbre azért nem kell eresztenünk  a pipa szövét, mert a víz – a közhiedelemmel ellentétben – nem szűr, hanem hűt, és ha a cső vége mélyebben van a vízben, csak nehezebben tudjuk szívni.
  2. Helyezzük a testet a tartályba. Célszerű egy picit benedvesíteni, bevizezni a gumitömítést. (Ide a legnagyobb és legvastagabb, általában fekete gumi, vagy átlátszó “szárnyas” szilikontömítés való.)
  3. Helyezzük fel a tányért, tálcát a vízipipa test felső részére és tegyük fel a kerámiatömítést. (Ide a közepes méretű, kicsit átlátszó tömítés kell.)
  4. Végül a legkisebb vízipipa gumitömítést tegyük a szívócső adapterébe és enyhe forgó mozgással dugjuk be a szívócsövet a lassan szűkülő végénél. (Ha nem menne rendesen bele, akkor próbáljuk meg az ide való tömítést először a szívócsőre felhúzni, majd utána megpróbálni bedugni a szívócső adapterbe, a pipa testébe.

Ezzel össze is állítottuk a vízipipánkat, mehetünk a következő lépésre, a kerámia megtöltésére. Ezt a Shisharoma használata részben fotókkal mutatjuk be, kattints ide.

csütörtök, július 14, 2011, 4:51 du. Vízipipa használata