Vízipipa kő

“Ej, mi a kő”….

Vízipipa kő? Vízipipa kavics?? Vízipipa ásványi kő??? Kicsit furcsán hangzik. A vízipipa kő szó hallatán több kérdés is jogosan felmerül bennünk. Elsőként is tisztázzuk, hogy amikor vízipipa kőről beszélünk, akkor mely rész alapanyaga a kő. Természetesen nem a vízipipa test, kerámia vagy tartály, hanem a “dohány” maga a vízipipa kő. Illetve pontosabban a vízipipa dohány helyett használható. Definiálhatjuk vízipipa nemdohányként is :-)

Maga a Shisharoma vízipipa kő egy különleges ásvány, vulkáni eredetű kőmorzsalék. 10 millió évek óta áll és várja érintetlenül, úgy ahogyan az izzó kráter kiköpte magából, hogy valakinek a kerámiájába kerüljön és újra átizzon.

 Persze kezelésen esik át, mielőtt hozzád kerül. A kezelés alatt itt aprítást, osztályozást, mosást és szárítást értünk.  A vízipipa kő másként mondható tiszta, természetes ásványnak.

Mitől van akkor a Shisharoma dobozaiban található vízipipa ásványnak olyan kellemes, jól kivehető íze? Az ízért a ShishaSyrup vízipipa aroma felel. Erről bővebben a ShishaSyrup weboldalán olvashatsz. Végül pedig nézzünk pár felmerülő kérdést, amik a vízipipa kővel kapcsolatosak.

Mennyire jól helyettesítheti a vízipipa kő a vízipipa dohányt?

Vízipipázás során, a dohánynak fontos szerepe igazából nincsen. Csupán hordozó felületet és egyenletes aroma melasz adagolást tesz lehető. A vízipipa kő több aromás vízipipa szirupot képes magába szívni, hála a lukacsos szerkezetének.  Így nagyobb felületet biztosít, tehát több lesz a füst. A több melasz a vízipipa kőből hosszabb ideig párolog, így kiadósabb tömés érhető el.

Az árán kívül még milyen előnyei vannak?

Legfontosabb, hogy a vízipipa kő nem tartalmaz kátrányt és nem tartalmaz nikotint! Nincs dohány, tehát a káros anyagok, sőt égéstermékek sincsenek. Így sokkal vízipipázás egészségesebbé válik, tehát kevésbé káros a vízipipa kővel, mint a dohánnyal való vízipipázás.

Ha nincs dohány, akkor miért füstöl a vízipipa kő?

A Shisharoma motorja ugyebár a ShishaSyrup. A vízipipa füst nagyrészét, tömörségét nem a dohány füstje adja, hanem a melasz párolgása. (vagy eddig tényleg elhitted, hogy 10 gramm dohány egy órán keresztül képes valódi füstöt nyomni magából???) Így a vízipipa kő nem füstöt ad, hanem igazából párát! A pára nem fog kaparni, nem kezdheti ki a torkunkat, viszont az ízeket ugyan nagyon jól visszaadja.

Kicsit félek ettől az újdonságtól, még is csak egy kő. Mik az általános tapasztalatok?

Nos, nem kell rágcsálni, mint ahogyan a dohányt sem. Szakszerű felhasználásnál csak pozitív élményhez juthatunk.

Termékeink elkészítésénél teljes mértékben figyelembe vettük a hazai és külföldi vízipipások igényeit. A vízipipa ásvány nagyon divatos lett, így a vízipipa kő is terjed. Eddigi visszajelzések alapján, vásárlóink 99%-a elégedett volt a Shisharoma vízipipa kövével.

18 év alatt is vásárolható? Fiatalok is szívhatják?

Természetesen igen. A vízipipa kő dobozain nem véletlenül nincs zárjegy, mivel nem dohány. Így bárki, korosztály megkülönböztetés nélkül megvásárolhatja a vízipipa követ, természetesen bizonyos ésszerű határokon belül. Nagy pozitívuma, hogy internetes webáruházakban is kapható. (Nagykereskedő partnereinket megtalálhatod a –Hol kapható?- menüpontban. Ha nem találod, jelezd a kereskedőnek vagy akár nekünk is.)

Ettől is beszédülhetek?

Mivel a vízipipa kő nem tartalmaz dohányt, így akkor sem fogunk beszédülni, ha több erősebbet szívunk egymás után. Ez azt is jelenti, hogy sokkal nagyobb ’füstfelhőket’ tudunk fújni, pontosabban pára felhőket. Ha jó minőségű – és lehetőség szerint nem öngyulladós – szenet használunk, csak az ízes élvezet marad, árnyoldalak nélkül.

 Ellenjavallat

Cukorbetegségben   (diabetes)  szenvedő több esetben leesett a dohányt szívó vízipipázó vércukor szintje. Vízipipa-kő esetén még nem hallottunk hasonló esetről, ennek ellenére diabeteseseknek nem ajánljuk a vízipipázás semmilyen formáját.

csütörtök, július 14, 2011, 7:07 du. Vízipipa kő