Vásárlás, webáruház

Vízipipa vásárlás

Aki először vásárol vízipipát, általában már egy ismerősénél vagy szórakozóhelyen kipróbálta többször is, ám nem sok fogalma van arról, mik azok az apró titkok, amivel kiküszöbölhető egy rossz model megvásárlása. A következő  cikkben részenként megyünk végig a vízipipán és azok kiegészítőin, hogy mindenre pontos rálátást kaphasson az, aki az első vásárlására készül.

Vízipipa

Sok vízipipa olyan akár egy műremek, de természetesen ez az árukban is megmutatkozik. A legfontosabb kérdések amire választ kell adnunk magunknak:

  • Használni, vagy dísznek szeretném?
  • Milyen méretű vízipipát szeretnék?
  • Csak saját használatra, vagy társaságban is használni akarom?
  • Milyen stílusú vízipipák tetszenek?
  • Milyen alkatrészeket lehet lakóhelyem környékén kól beszerezni? (ez később, de fontos lehet)
  • Mennyi pénzt szánok rá?

Ha tisztáztuk magunkban a kérdéseket, nagyjából ki kell hogy alakuljon bennünk egy kép az”álompipáról”. Ha vásárláshoz kerülünk, a szelepet, szelepgolyót, a tartály, a testet és az illeszkedéseket vizsgáljuk át alaposan, egy új vízipipa nem szelelhet.

Széncsipesz

A vásárolt vízipipához általában széncsipeszt is kapunk, de ha a csomagban levő megfelelő számunkra, nyugodtan szóljunk, hogy inkább vennénk helyette egy másikat. A csipesz felülete nem lehet sima, mert akkor kicsúszik belőle a szén. Erősnek kell lennie, de egyben rugalmasnak is.

Vízipipa kerámia

Legtöbbször egy egyszerű, sima kis mázas egyiptomi agyag-dohánytölcsért kapunk, de ezt se becsüljük le. Funkcionálisan nagyon is jók ezek a kerámiák.  Ma már sok színes divatos és tényleg jó kerámia van. A többfejűektől, kupakkal lezárhatóaktól óvakodjunk, mert bár díszesek, felhasználhatóságuk korlátozott. Bármilyen kerámiánk legyen is, válasszunk megfelelő tömítést hozzá. Vízipipa  ásványhoz a Mass Phunnel  kerámiát ajánlom

Szívócső

A szívócső is egy alaptartozék. Alapjáraton még mindig sima fémspirálos szívócsövekkel látják el a legtöbb vízipipát. Az arab országokban is ezek a csövek a legelterjedtebbek. Viszonylag olcsó, jó minőségű csövek, de mivel a fémspirál idővel megrozsdásodik bennük, a rendszeres használóknak mindenképpen ajánlott egy korrótiómentes mosható cső. A vízipipához kapott csövet is vizsgáljuk azért át, nem-e szelel valahol, majd ha minden rendben, válasszunk hozzá megfelelő tömítést.

Szélfogó/Hőtartósapka

Évekkel ezelőtt még  szinte ismeretlen kiegészítőnek számított, mára már minden valamire való vízipipás használja. Szélfogó esetében fontos: mérete legyen akkora, hogy az összes kerámiánkra rá tudjuk rakni, a fogó része pedig olyan magasságban legyen, hogyne forrósítsa fel a szén.

Ha nem is vízipipa, de első vásárlás…

A vízipipa mellé természetesen dohányt és szenet is kell venni. Elsősorban a dohánymentes és niokootinmentes Shisharoma ízesített vízipipa ásványt ajánljuk. Egyszerre érdemes több ízt vásárolni, rendelni.

Szenekből két fő kategória van.

 Öngyulladós szenekből a holland Three King szén ajánlott. Használatánál hagyjunk időt, hogy a gyújtóanyag kiégjen belőle, és csak akkor rakjuk fel a pipánkra, amikor már a szürke hamuréteg  megjelent a teljes felületén. Természetes, vegyszerektől mentes szenek közül a Coco-Coal az egyik legismertebb, legbeváltabb fajta. Kizárólag a kókusz héjának elszenesítet morzsalékát tartalmazza, teljesen vegyszermentes. A nagy hőleadás mellett a hosszú izzásidő  jellemzi.

hétfő, június 20, 2011, 9:12 du. Vásárlás, webáruház