Ásvány használata

Kerámiától függően, több módon is tömhetünk. Maga a Shisharoma vízipipa ásvány használata igen egyszerű, nem igényel semmilyen komolyabb műveletet vagy eszközt. A Shisharoma vízipipa kő használata piciben tér csak el a vízipipa dohányokétól a különböző kerámiatípusok esetén.

A legfontoasabb, hogy mielőtt nekilátunk a kerámia megtöltésének, gyújtsuk meg a szenet. Amíg a szenünk rendesen átizzik, elkészülünk a kerámia megtömésével.

A kerámia megtöltése előtt alaposan rázzuk össze az ásványt, hogy a benne levő folyadék a felső vízipipa kavicsokra/ba is eljusson.

A  főbb módszerek:

Vízipipa ásvány használata Phunnel kerámia esetén: Elég csak beleszórnunk a megfelelő mennyiségű vízipipa ásványt. Ez azt jelenti, hogy a phunnel kerámia peremével egy szintig kell töltenünk Shisharomával, majd 2-3 réteg alufóliát kifeszíteni rá és körkörösen kilyukasztani. (Az alufólia középső 2-3cm sugarú részét nem kell kilyukasztani.)

Vízipipa kő használata Vortex kerámia esetén: Vortex kerámiánál is hasonlóan kell eljárnunk. A peremig megtöltjük vízipipa kővel, majd ráfeszítjük az alufóliát és körkörösen kilyukasztjuk. (Amennyiben takarékoskodni szeretnénk a vízipipa ásvánnyal, a Shisharomával, akkor a vortex kerámia alját kibélelhetjük alufóliával.)

Hagyományos, egyiptomi, vagy szír kerámia tömése vízipipa kővel: Először nézzük meg, hogy a kerámián a lyukakon nem fognak-e átesni a vízipipa ásvány darabjai. Szinte alig van ilyen kerámia, de biztos, ami biztos. A sima kerámiánk legalább 1,5cm mély legyen, különben túl kevés Shisharoma (vízipipa kő) fér bele és nagyon rövid a haználati idővel jár. A kerámiába csak simán bele kell szórnunk az ásványt, egyedül arra kell figyelnünk, hogy ne legyen púpos, ne legyen magasabban mint a perem. Mehet rá az alufólia, majd körkörösen, mindenhol ki kell lyukasztani.

Miután meg van tömve/töltve a vízipipa kerámia, csak tegyük fel a kerámiát a vízipipa tetejére majd a fóliával fedett kerámiára helyezzük az izzó vízipipa szenet.  Az öngyulladós és a természetes vízipipa szenek esetében is várjuk meg, míg a külső részen fehéres hamuréteg keletkezik, akkor izzik csak eléggé a szén, másrészt az öngyulladó fajákból addigra távozik a mellékízekért felelős gyújtóanyag. Előtte nem szabad rátenni a kerámiára, tedd csak félre a tálcára vagy hagyd az izzítóban hosszabb időre. Mikor már kellően izzik, fújd meg párszor, tedd fel a kerámiára és ha an szélfogód, pár percre azt is helyezd fel.

A Shisharoma újrahasznosítása, újraízesítése:

Vagy az előző ízű Shishasyruppal pár másodperc alatt újraízesíted.

 • Másik ízzel, keverékkel újraízesíted (így az előző ízt is valószínűleg érezni fogod)
 • Kitisztítod, és ízlésednek megfelelő ízű Shishasyrup aromát adsz neki (ez a legcélszerűbb)
 • Alternatív újrafelhasználási módok (kéretik nem komolyan venni):
  • Díszkavicsként történő felhasználás
  • Beépíthető a kert végi sufniba sóder helyett
  • A szomszéd galambjainak a csúzliból történő etetése, de ezt nem tőlünk hallottad….
  • Akváriumhoz, hogy a halak se unják meg a tiszta víz ízét (csak kifejezetten aromakedvelő halfajok esetén)
vízipipa ásványi kő, vulcano - tiszta ásvány

Az 1kg-os, tiszta ásvány kiszerelésünk

Csak és kizárólag cukor, cukormelasz és méz nélküli vízipipa dohány és ásvány ízesítők használatával garantált a teljes értékű újraízesítés. A cukor, cukormelasz és méz a melegítés során eltömíti a mikrokapillárisokat, és akkor akár egy lapát sódert is ízesíthetnél.

Shisharoma vízipipa kő tisztítás:

A már kerámiában füstre nem bírható Shisharoma követ tiszta vízben alaposan ki kell főzni első lépésben. Ez minimum 3-4 perc forrásban lévő vízben áztatást jelent. Érdemes egy külön, erre a célra használatos kisméretű edényben végezni, nehogy az aroma színe megfogja a belső részét.

Majd magas hőmérsékleten, de 250’C alatt a lenti figyelmeztetések figyelembe vételével kell a követ megszárítani. Ez történhet gáztűzhelyen is akár, egy edényben vagy régi melegszendvics sütőkben. Ilyenkor nagy mennyiségű gőz keletkezhet!

vízipipa dohányhoz és vízipipa kőhöz aroma, ami ízt ad neki

ShishaSyrup ízesítő az újraízesítéshez

Figyelem!

 • Shisharoma vízipipakő tisztítása kizárólag saját felelősségre történik!
 • Tisztítószerek, vegyszerek használata tilos és balesetveszélyes, az egészségre fokozottan káros lehet!!!!
 • A forró helyen történő szárítás esetén nagy mennyiségű „füst” keletkezhet – amely mint tudjuk nem füst, hanem gliceringőz – ezért nem árt a családot és a szomszédokat fölkészíteni az esetleges sűrű illatos ködre….
 • Használt Shisharoma vízipipa követ hevíteni kizárólag jól szellőzött helyiségben, vagy szabadban egyszerre kis mennyiségben szabad!
 • Zárt térben, zárt edényben, zárt sütőben, nyílt lángon Shisharoma vízipipakövet hevíteni tilos és balesetveszélyes!
 • A Shisharoma vízipipakő háztartási körülmények között történő tisztításakor bekövetkező esetleges balesetekért (tűz, égési sérülés, automata tűzoltó berendezés működésbe lépése, tűzoltók téves riasztása, családatya általi felpofozás, kollégiumból való kitiltás és egyéb fel nem sorolt esetek…) a gyártó/forgalmazó nem vállal felelősséget.

Jó vízipipázást (vízikövezést) kívánunk!

csütörtök, október 27, 2016, 2:07 du. Ásvány használata