ShishAroma teszt – vegyes trópusi gyümölcs (exotic mix)

Feladó: Erdei Balázs

Termék: ShishAroma vízipipa – kő Exotic Mix

Ásványi kő, exotic mix - vegyes gyümölcs ízben

Csomagolás, külső: Nagyon jól záró, praktikus és aromazáró a vízipipa kavics csomagolása. Akárhogy ráztam, nyomogattam,döntögettem egy csepp melasz sem folyt ki. A dekoráció is teljesen el lett találva. A matrica letisztult, kicsit minimalista stlye, amit én személy szerint nagyon kedvelek. Rajta van kerek-perec, hogy milyen ízekre számíthatunk a felbontás után, mellesleg a gyümölcsökre nézve még a nyáltermelés is megindul. Gusztusos, szép. A doboz alján rövid, de mindenre kiterjedő velős termékleírás, semmi maszlag.  ( 10 )

Illata: Amint felbontottam, és megéreztem az illatát rögtön az volt az első gondolatom, hogy megkóstoljam (bár tudom, hogy étkezési fogyasztása nem alkalmas), de azért játszottam a gondolattal. Hihetetlenül intenzív, édeskés, trópusi illata van. Az első illatkombináció amit éreztem az a narancs citrusosságának, az ananász kicsit fanyar illatának és a banánnak a keveréke. Ezután következik a kókuszos, kicsit fagyis utóhatás. Szerintem, ha az előbbi ízeket összekevered, ha fagyizni mész, tuti valami hasonló íz jön ki. Sőt ezt még nem is überelné… Hihetetlenül el van találva, aki szeret a felsorolt gyümölcsökből minimum kettőt, annak ez lesz az egyik favorit, már csak az illat miatt is. (Nekem az!)  ( 10 )

Ízről: Az ízről annyit, hogy talán kicsit háttérbe szorul a narancs, és a többi gyümölcsös illat lesz a domináns a használat során. A kókusz és az ananász a meghatározó, és bár tudom hogy nincs benne, de én érzek egy enyhe mangós ízt is a füstjében. Egyébként nagyon finom, édes ízű. Aki szereti az édes, nyári ízeket az ezt keresi. A füst tömör, sűrű. Kicsit olyan feeling buli előtt, egy kis zenével megspékelve, mintha egy tengerparti bungalóban lazulnál. ( Picit mű, de nagyon finom íze volt )

Mit ízesített: Shisharoma ásványt

Meddig tartott: ~40-50 perc

Körülmények: Perzsa, réz pipával és egyiptomi kerámiával szívtam a Exotic Mix-et, sima normál csővel. Szerintem nagyon király az egyiptomi kerámia a vízipipa ásványokhoz, ugyanis a vortex-hez és az egyéb nagy pipákhoz jóval több ásvány szükséges egy töméshez, illetve az a tapasztalatunk, hogy sokszor a több, néha rosszabb. Ez alatt azt értem, hogy egy nagyobb kerámiában sok alul lévő kavicsból nem izzott ki eléggé az aroma. Az én kis egyiptomi kerámiámban azonban maradéktalanul kisült az összes. És azt sem mondanám, hogy rövidebb ideig tartott egy tömés.  Ki fogom próbálni a kisebb méretű szeneket is, mivel a szokásos kerek, öngyulladós szén a vége felé már nem igazán használható, alig jön füst. és lehet hogy én beszélem be magamnak, de szerintem az öngyulladósnak van egy kis egyedi utóíze ami rontja az ízeket. Legalábbis én néha érzem. Hőtartót használtam minden esetben.

Szia Balázs, köszönjük a tesztet. Valóban az öngyulladós szénnél érezni lehet egy csomó mellékízt. Mind a vízipipa kavicsoknál, mind a vízipipa dohánynál ezért érdemes picit többet játszani egy jó Coco-Coallal.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.