Feladó: Tordai Sándor
Termék: Menta ízű vízipipa kő
Csomagolás, külső: Nem tudom, hogyan lehet egy csomagolást részletesen értékelni… A doboz átlátszó műanyag, a savanyúkáposztás vödör kistesója. Matrica, feliratok az alján, és szavatossági idő. Szerintem rendben van. nyit, zár, tárol. ( 9 )
Illata: Az orrodat is tisztíccsa. (így írák?) Mentolos, hűvös, nekem enyhén vaníliásnak tűnik. A dobozból is, és szívva is elég intenzív. A gyümölcsöknél erősebb, de dohányoskét az a tapasztalatom, hogy az egyéb dohánytermékeknél is van akinek csak a mentolos jön be, van aki elviselni sem tudja. Nekem bejött ( 10 )
Ízről: Erős, tiszta, intenzív íz. Úgy tűnt, hogy a mentás vízipipa ásvany “előbb fölvette a ritmust”, mint a gyümölcsös vízipipa kavicsok. A szenet is módjával kellett adagolni, de ezért sokkal tovább élvezhettem, mint egy almás vagy egy szőlős dohányt. Az illatra és az ízre is nem is a menta, hanem a mentol a jó kifejezés. Többen próbáltuk egyidőben, érdekes módon vagy nagyon bejött, vagy túl itenzívnek tarották. Amikor a szén mennyiségét redukáltuk, megnyugodtak a kedélyek. ( Nagyon finom élethű íze volt )
Mit ízesített: Shisharoma ásványt
Meddig tartott: ~60-70 perc
Körülmények: kb 60 cm-es egyiptomi pipa, narancssárga mosható slag
kasszikus csorba peremű agyag kerámia, izzó szén (jófajta citromfából)
Egyéb: A mentolos ízek kedvelőinek ajánlom, főleg ha a szénnel is spórolni akarnak. Talán az egyetlen kavics, amit túl lehet fűteni, csak ez nem megég, hanem erős lesz. Szőlősel bekeverve mega-giga-brutál keveréket kaptunk. Olyant csináljatok!
Szia Sándor, köszönjük a tesztet. A túlfűtés-érzékenységgel nagyon rátaláltál. A szőlő-menta kavics nem várat sokáig magára…sőt, készen is van már pár hete. Jelenleg – többek között – a Café Cara teszteli, aztán suhan a polcokra.