Miért más?

Miért jobb a Shisharoma mint a vízipipa dohány? 

vízipipa ásvány - shisharomaElsősorban, mert nem kell dohányoznod, ha vízipipás hóbortod van. Ez vitathatatlan.

Egyébként az ízlés nem lehet vita kérdése.  Azt mindenkinek személyesen kell eldönteni, hogy a vízipipa dohány vagy a vízipipa ásvány (vízipipa kő) számára a vonzóbb. Akik a tradicionálisabb vízipipázás felé húznak, ők általában a dohányt részesítik előnyben – bár jópár dohányost láttam jó úta térni – míg a jellemzően fiatalabb korosztály a vízipipa ásvány, kő mellett teszi le a voksát.

A címben szereplő kérdés így egy kicsit csalóka. Szeretnénk a vízipipa dohány pártiakat egy kicsit meggyőzni, hogy milyen előnyei is vannak a dohánnyal szemben a vízipipa kőnek, ásványnak, az az a Shisharomának.

Pozitívumok:

Dohány: Aki a kedveli az igazi vízipipa hagyományának őrzését, szereti a dohány ízét és szeret elbíbelődni a kerámia tömésével.

Shisharoma vízipipa kő:  Akik szeretnek gyorsan, egyszerűen tömni, szeretik a tiszta ízeket, szeretnek olcsón, gazdaságosan kijönni a vízipipázással és nyitottak az újdonságok felé. És nem győzöm hangsúlyozni: füstmentes, dohánymentes, kátránymentes, nikotinmentes….

Tehát a dohánnyal hosszabb tömés érhető el, azonban több gondoskodás és magasabb költség párosul ehhez. A vízipipa kő, Shisharoma azoknak ajánlott, akik szeretnek gyorsan tömni, minimális adótartalmú (olcsóbb) és tisztább ízű, szédülésmentes vízipipázást átélni.

Negatívumok:

Dohány esetében elsődleges, a zárjegy és az ezzel járó magasabb ár. Jelenleg 50 gramm vízipipa dohány megközelítőleg 1 300Ft-ba kerül. A vízipipa dohány tömése időigényes és könnyen előfordulhat, hogy rossz tömés esetén ki kell dobnunk a tömést, mert megég. Továbbá ott van még a dohány nikotin tartalma és a vízipipázás során is keletkező kátrány, a csomó égéstermék, de még sorolhatnám… Az úgynevezett ’buzz’ hatást is meg kell említeni, ami a szédülést jelenti, ha túlzásba vesszük és túl mélyeket és gyakoriakat szívunk a vízipipa dohánnyal tömött pipából.

A vízipipa ásvány esetében nincs kátrány, nincs nikotin sem. Jelenleg 120g-os doboz a legtöbb helyen 1100-1500 Ft-ba kerül, így olcsóbb a dohánynál. Mondhatjuk, hogy kevesebb, mint a felébe kerül… Egyedüli hátrány, hogy picivel több hőt, szenet igényel. Ez azért van, mert a követ át kell melegíteni, hogy rendesen beinduljon, de akkor….

Összegző táblázat

 Szempontok Vízipipa kő, Shisharoma Vízipipa dohány
Ár, költség ~1 300 Ft / 120g szabad áras termék ~ 3 000Ft / 120g (1300 Ft/50g) kötött áras termék
Újrahasználható Igen, megfelelő izesítővel (ShishaSyrup) korlátlan alkalommal!!! Nem, csak 1x lehet tömni
Változni fog az ára? Nem, éppen lefelé ment… Igen, adóemelés folyamatosan brutál mértékben
Kátrány, nikotin tartalom 0% Nikotin 0,05-0,5%, kátrány kevés keletkezik. (nem keverendőő össze a cigarettán levő mennyiségekkel, mert ott mg-ban van megadva)
Újra lehet más ízzel ízesíteni? Igen, tisztítást követően Nem lehet
Hány éves kortól vásárolható? Nincs kormeghatározás, bárki vásárolhat! Csak 18. éven felüliek
Hol kapható? Szerte az országban és még interneten is, webáruházakban! Országszerte, de csak boltokban, üzletekben. Interneten törvény tiltja
Mennyire könnyű tömni vele? Csak a kerámiába kell szórni! Kis gyakorlás szükséges és odafigyelés
Mekkora a legnagyobb kapható kiszerelés? 120g-os kis doboztól a 1kilogrammos (1000gr) gasztro kiszerelésig 50g-os kiszerelésben (evvileg valamikor lesz 200 grammos is
Lehet akcióban vagy nyereményként kínálni? Igen lehet Nem, törvény tiltja
Túlzott használat esetén lehet valamilyen tünet? Nem(esetleg köd lesz a szobában) Szédülés, fejfájás, enyhe hányinger a nikotintól
Függőség kialakulása lehetséges? Nem, mivel nem tartalmaz nikotint Túl gyakori esetben kialakulhat függőség
Érezhető használata során mellékíz? Nem, csak a tiszta aromás íz Bizonyos fokú dohány íz érezhető
szerda, február 12, 2014, 12:17 du. Miért más?